Bewegen met Cooking Class

Het is tijd om buiten te spelen! Leerlingen zijn dol op het spel spiegelbeeld. Ontdek ook onze andere spelletjes en filmpjes met leuke bewegingsoefeningen.

Jullie vinden hier niet minder dan 50 filmpjes met leuke bewegingsoefeningen en toffe spelletjes voor binnen of buiten.  Tussendoor bewegen is goed voor de concentratie van de leerlingen en geeft hen meer plezier in de lessen. Ze maken bewegen leuk en zijn makkelijk vol te houden.

Onze site staat boordevol met leuke en interessante lessen over voeding en beweging. Compleet voorbereid voor onder- en bovenbouw en dikwijls nog met printklare bijlages. Je vindt er ook lekkere recepten die speciaal gemaakt zijn om in klasverband te koken. Alle informatie is gratis voor elke geregistreerde gebruiker. Nog niet geregistreerd? Klik dan  hier en je krijgt onmiddellijk je inloggegevens toegestuurd na registratie.

 Spiegelbeeld resized

Bekijk en download hier het 'spiegelbeeld' spel.

De bewegingsdriehoek

Naast de bekende voedingsdriehoek (die intussen ook vernieuwd is) stelt het Vlaams Instituut Gezond Leven nu ook een bewegingsdriehoek voor.

De belangrijkste adviezen samengevat:

  1. Meer bewegen en minder zitten
  2. Elke stap/beweging telt, wekelijks intensief sporten is prima, maar regelmatig (dagelijks) bewegen is even belangrijk. 

Onze bewegingsvideo's en spelletjes spelen hier helemaal op in om ook tijdens de les even een korte pauze in te lassen en samen te bewegen. 

 Meer info over de bewegingsdriehoek vind je hier.


Bewegingsdriehoek

 


Enkele leuke bewegingsoefeningen: