Wat is Cooking Class?

CC_Wat is Cooking Class

  • Het thema koken is vandaag erg populair. Ook koken in klas- of schoolverband is heel verrijkend en past perfect in de leerdoelstellingen die aan leerkrachten worden opgelegd. Cooking Class biedt je hierbij een gebruiksklaar lesprogramma voor evenwichtige voeding en koken op school. Onze koks maakten recepten op kindermaat waarbij ook veel aandacht wordt besteed aan vorm en presentatie, want kinderen eten meer dan volwassenen ook met hun ogen.
  • Daarnaast besteden we aandacht aan dagelijks bewegen, want dat is samen met evenwichtig eten essentieel voor een goede gezondheid. We maakten een reeks bewegingsfilmpjes met leuke oefeningen van telkens een paar minuten. Je kan ze meteen gebruiken in de klas.

Een praktisch leerprogramma met veel belevingsmomenten

  • Cooking Class is een vakoverschrijdend leerprogramma, samengesteld door een team van leerkrachten en voedings- en bewegingsdeskundigen. We informeren leerkrachten en leerlingen over koken, voeding en bewegen in de breedst mogelijke context.
  • Hier vind je volledig uitgewerkte recepten voor een evenwichtig ontbijt, gezonde tussendoortjes, leuke ideetjes voor de brooddoos, kindvriendelijke maaltijden en lekkernijen voor school- of verjaardagsfeestjes. Alle recepten zijn makkelijk klaar te maken in de klas. Ze worden duidelijk uitgelegd in eenvoudige taal, met gedetailleerde informatie over bereidingstijd, taakverdeling, voedingswaarde en kostprijs per leerling. Je kan een aantal recepten ook stap voor stap bekijken in een filmpje. Voor ieder seizoen vind je recepten aangepast aan wat er op dat moment geoogst wordt en goedkoop in de handel verkrijgbaar is.
  • In onze bewegingsfilmpjes geven we leuke oefeningen om tussendoor even te bewegen en te ontspannen in de klas. Ze maken bewegen leuk en zijn makkelijk vol te houden. Tussendoor bewegen is goed voor de concentratie van de leerlingen en geeft hen meer plezier in de lessen. Het verbetert de lichaamshouding en vermindert stress.

Gratis kant-en-klare lessen

Op deze website vind je:

 

  • Cooking Class vraagt geen investeringen, bestellingen of administratieve procedures.
  • De klas inschrijven voor 'Cooking Class' gaat snel en is heel eenvoudig. Vul hier de gegevens van de deelnemende klassen van je school in.
  • Onmiddellijk na registratie ontvang je een inlogcode om alle recepten en andere lessen rond koken en gezonde voeding te downloaden en af te drukken. Je kan ook alle bewegingsfilmpjes bekijken.
  • Via de post ontvangt iedere klas die zich inschrijft gratis een poster met een bewegingsspel op de voorzijde en een afbeelding van de voedingsdriehoek op de achterzijde.

Alle ideeƫn zijn welkom !

Facebook logoOp onze Facebook-pagina facebook.com/cookingclass.be kan je filmpjes en foto's posten over je Cooking Class-ervaring in de klas, eigen recepten doorgeven die je met succes gemaakt hebt of tips achterlaten rond evenwichtige voeding en bewegen op school.