Smoske kaas en ham

30 min.
print

Smoske kaas en ham

Benodigdheden:

Dit heb je nodig:

  • snijplanken
  • snijmesjes
  • keukenscharen
  • koffiekopjes
  • kookpot
  • lepel of schuimspaan
  • vergiet
  • slazwierder
  • messen om te smeren
  • 40 cocktailprikkers
  • 1 grote schaal

 

Ingrediënten voor 10 kinderen:

  • 10 sneetjes gekookte ham (beenhouwerij)
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 ijsbergsla
  • 1 zakje rauwkostmix
  • 1 plantje bieslook
  • 1 plantje peterselie
  • 10 sneetjes jonge kaas
  • 5 eieren
  • 5 eetl. yoghurt natuur
  • 20 sneetjes hoevebrood
  • 5 eetl. mayonaise
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Snij de tomaten en de komkommer in schijfjes.
  • Verwijder de korstjes van de kaas.
  • Snipper het bieslook en de peterselie fijn.

Bereiding

  1. Breng een kookpot met water aan de kook en leg er voorzichtig de eieren in met een lepel of schuimspaan. Laat 10 min. koken. Giet af en spoel de eieren onder koud water.
  2. Verwijder intussen de buitenste bladeren van de ijsbergsla en snij met een mes in fijne reepjes.
  3. Pel de afgekoelde eieren en snij in fijne plakjes.
  4. Meng de mayonaise met de yoghurt, het fijngesnipperde bieslook en de peterselie. Kruid met peper en zout.
  5. Besmeer 10 sneetjes brood met een dun laagje kruidenmayonaise.
  6. Leg er telkens 1 sneetje kaas en 1 sneetje ham op. 
  7. Bedek met tomatenschijfjes, plakjes ei, komkommerschijfjes, wat rauwkostmix en ijsbergsla.
  8. Bedek met 10 sneetjes brood en snij in driehoekjes. Maak vast met cocktailprikkers en leg op een grote schaal.

Afwerking

Verdeel de spaghetti over de borden en lepel er wat saus over. Bestrooi met wat geraspte kaas.

Tip

Nog groenten over? Maak er nog een extra rauwkostslaatje mee.

Wie doet wat?

Volwassene

  • De eieren koken, afgieten en spoelen onder koud water.
  • Helpen bij het snijden van de groenten en de eieren.

Kinderen

  • De korsten van de kaas afsnijden met een mes of afknippen met een keukenschaar.
  • De tomaten en de komkommer wassen.
  • De ijsbergsla wassen en droogzwieren in een slazwierder.
  • De peterselieblaadjes plukken, in een koffiekop doen en in stukjes knippen met een keukenschaar.
  • De sprietjes bieslook in stukjes knippen met een keukenschaar.
  • De groenten in stukjes snijden.
  • De yoghurt en de kruiden onder de mayonaise mengen.
  • De afgekoelde eieren pellen en in plakjes snijden.
  • De boterham beleggen.

Voedingswaarde* per portie

Energie:

418 kcal

Eiwitten:

28,6 g

Zout:

2,1 g

Vezels:

7,5 g

Vetten

20,6 g

(waarvan) verzadigde vetzuren:

6,5 g

Koolhydraten:

26,0 g

(waarvan) suikers:

5,1 g

* op basis van ingrediëntenlijst

Nutri-Score berekend voor 100 g.

Nutriscore A 

Kostprijs

Geschatte kostprijs per kind: € 1,80